Zupa z kalafiora z kabanosami

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Na upalne dni lata najlepsza jest zupa z kalafiora z kabanosami, która zastąpi również drugie danie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 cebula
    • 20 g masła
    • 600 g wody
    • ½ główki kalafiora
    • ½ kg ziemniaków
    • 1 kostka warzywna
    • 1 łyżeczka soli
    • ¾ łyżeczki pieprzu
    • ¼ gałki muszkatołowej
    • 200 g śmietany 12%
    • 150 kabanosów
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kalafiora z kabanosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Cebulę obierasz, smażysz w garnku na rozgrzany maśle. Następnie wlewasz wodę, dodajesz kalafior pokrojony na 2 cm kawałki obrane pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujesz około 20 minut.
    Po tym czasie wrzucasz kostkę warzywną, wsypujesz sól, pieprz, gałkę muszkatołową, wlewasz śmietanę, dodajesz pokrojone na małe kawałki kabanosy i gotujesz do chwili zagotowania.
  • zupa 2. Zupa gotowa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować