Zupa-krem z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam takie warzywne zupki.Ta jest bardzo pyszna,pachnąca warzywami.Polecam na lekki obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 średni kalafior
    2 marchewki
    1 pietruszka
    pół małego pora
    1płaska łyżka masła
    pół pęczka natki pietruszki
    sól i pieprz do smaku
    2 szklanki bulionu z warzyw
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa-krem z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyszczamy,obieramy i kroimy na mniejsze części.W garnku rozgrzewamy masło,wrzucamy warzywa i chwilę przesmażamy,następnie wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości warzyw.
  • 2. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy natkę pietruszki.Następnie zupę miksujemy,aż będzie gładka.
  • 3. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy.

Porady

Ilość bulionu zależy jak gęstą chcemy mieć zupę.Z przepisu wychodzi około 1 litr zupy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować