Zupa z dyni i kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Do garnka wlać 2l zimnej wody. Następnie dodać obrane i pokrojone w duża kostkę marchewki oraz seler.
2.Dynię umyć i również pokroić w kostkę, nie obierać. Kukurydze umyć przełamać na połówki i wrzucić do garnka. Dodać pora (w całości), czosnek, zioła oraz przyprawy. Dolać olej i gotować około 1,5h.
3. Papryki umyć, oczyścić pokroić w grubą kostkę (około2cmmx2cmm). Pomidory również pokroić w kostkę.
4. Z wywaru wyjąć pora, kukurydzę oraz zioła. Włożyć pomidory i wszystko razem zmiksować.
5.Kukurydzę ściąć z kolby, dorzucić do zupy. Dodać również pokrojoną paprykę. Wszystko przemieszać. Gotować jeszcze 15 minut. Jeśli potrzeba doprawić solą i pieprzem. Podawać gorące.
Komentarze