Zupa z dyni i pomidorów

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa ma głęboki smak, jest gęsta i pożywna, a do tego bardzo, bardzo smaczna. Najczęściej podaję ja z pieczywem. Doskonałym dodatkiem są grzanki czosnkowe lub serowe.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2l bulionu warzywnego

    jedna dynia piżmowa (około 1,2kg)

    2 średnie marchewki

    1kg pomidorów (ja daję malinowe)

    2 gałązki rozmarynu (świeżego lub suszonego)

    2 gałązki tymianku

    sól, pieprz

    2 łyżki oliwy z oliwek (lub oleju jeśli ktoś nie lubi)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa z dyni

Zupa z dyni i pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z dyni i pomidorów 1. Do dużego garnka wlać bulion, włożyć obraną i pokrojoną na kawałki marchew (wielkość jest obojętna, gdyż zupę będziemy miksować). Włożyć zioła (tymianek oraz rozmaryn).
    Dynię obrać pokroić w paski grubości około 1,5cm. Grilować na patelni grillowej aż pojawią się ciemne paski. Wrzucić do zupy.
  • Zupa z dyni i pomidorów 2. Pomidory pokroić w kostkę i także dodać do zupy.

    Warzywa gotować do miękkości. Doprawić pieprzem, solą oraz oliwą. Zmiksować na gładką masę. Zupę podawać gorącą. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować