3 litry wody
1 kostka bulionowa drobiowa
40 dag fileta z indyka pokrojonego w kostkę
1 pietruszka pokrojona w kostkę
1 marchewka pokrojona w kostkę
Kawałek selera i pora
40 dag cukinii pokrojonej w kostkę
15 dag mrożonego groszku zielonego
5 dużych ziemniaków pokrojonych w kostkę
1 listek laurowy
4 ziarenka ziela angielskiego
Pieprz mielony kolorowy do smaku
Czosnek granulowany do smaku
Zioła włoskie do smaku
Sól i przyprawa uniwersalna
2 łyżki posiekanego koperku
2-3 łyżki smietany kremówki 30%
Zupa z cukinii i zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso zalać wodą, dodać warzywa oprócz groszku i ziemniaków.
Wrzucić listek ziele i przyprawy.
Pogotować aż marchewka lekko zmięknie, dodać ziemniaki i groszek. Ugotować do miękkości.
Na koniec dodać koperek i smietanę.
Doprawić jeszcze do smaku, tak, jak lubimy
Komentarze