Zupa z cukinii i kalafiora

4.5 (151 ocen)

Delikatna i smaczna.

Składniki:

  • 300 g cukinii
    300 g kalafiora
    1 cebula
    2 marchewki
    1 łyżka oleju
    2 łyżki masła
    pieprz
    chili
    sól
    natka pietruszki
    jajko na twardo
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa z cukinii i kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa 1. Cukinię i cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej, kalafior podzielić na różyczki. Młodej cukinii nie obierać, starszą obrać i usunąć nasiona.
  • Cebula z marchewką 2. w garnku rozgrzać olej z masłem i podsmażyć cebulę z marchewką.
  • Gotowanie 3. Dodać cukinię i kalafior i zalać wodą, tak żeby pokryła warzywa. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną chili. Gotować 20 minut a następnie zmiksować. Podawać z posiekaną natką i jajkiem startym na tarce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować