Zupa kalafiorowa na żeberkach

3 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

smaczna i sycąca-polecam

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 żeberek
    1 mały kalafior
    2 marchewki
    4 ziemniaki

    1 łyżka posiekanego koperku
    2 łyżki grubiej pokroinego szczypiorku
    sól
    pieprz
    liść laurowy
    3 kulki ziela angielskiego
    100 g gęstej śmietany 18%
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka wrzucamy do osolonej wody i gotujemy przez ok. 1 godzinę.
    Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
    Kalafiora płuczemy i dzielimy na małe kawałki ziemniaki i marchewkę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy do czasu, aż będą miękkie.
    W trakcie gotowania doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy drobno posiekany koperek i szczypior.

    Śmietanę mieszamy z kilkoma łyżkami zimnej wody i z z kilkoma łyżkami wywaru i wlewamy do zupy, zagotowujemy.
    Smacznego.

Porady

Podawać z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować