Zupa śmietankowo- grzybowa z borowików z makaronem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

dla mnie najsmaczniejsza! ze świezych boroowików -polecam

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 200 g makaronu nitki
    350-500 g świezych lesnych młodych borowików
    2 średnie cebule
    1ząbek czosnku
    pieprz swiezo zmielony
    sól do smaku
    suszony tymianek do smaku
    maggi do smaku
    250 ml śmietanki do zup
    olej
    świeża natka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa śmietankowo- grzybowa z borowików z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron nitki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Grzyby upłukać , oczyścić i pokroić na półowki .
    Cebulę i czosnek posiekać.
    Na niewielkiej ilości oleju przesmażyć czosnek i cebulę na rumiano. Dodać grzyby i smażyć na złoto przez kilka minut. Zalać około 1, 5 litrem wody , dodać przyprawy, doprowadzić zupę do wrzenia i gotowac przez 15 min.
    Na koniec dodać posiekaną natkę i wlać śmietankę . Zagotować . Podawać z makaonem , smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Grzyby Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować