dla mnie najsmaczniejsza! ze świezych boroowików -polecam
45 min
Dla 4 osób
Średni
Składniki:
około 200 g makaronu nitki
350-500 g świezych lesnych młodych borowików
2 średnie cebule
1ząbek czosnku
pieprz swiezo zmielony
sól do smaku
suszony tymianek do smaku
maggi do smaku
250 ml śmietanki do zup
olej
świeża natka
Zupa śmietankowo- grzybowa z borowików z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron nitki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Grzyby upłukać , oczyścić i pokroić na półowki .
Cebulę i czosnek posiekać.
Na niewielkiej ilości oleju przesmażyć czosnek i cebulę na rumiano. Dodać grzyby i smażyć na złoto przez kilka minut. Zalać około 1, 5 litrem wody , dodać przyprawy, doprowadzić zupę do wrzenia i gotowac przez 15 min.
Na koniec dodać posiekaną natkę i wlać śmietankę . Zagotować . Podawać z makaonem , smacznego:)
Komentarze