Zupa z borowików

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To pierwsza zupka grzybowa w tym roku, poszliśmy do lasu i przynieśliśmy całe wiaderko borowików i kilka koźlarzy. Zrobiłam zupkę. Zupa wyszła mocno pachnąca i delikatna. Polecam wszystkim smakoszom grzybów.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg borowików
    kostka rosołowa
    1/2 kubeczka śmietany 18%
    2 łyżki drobnego makaronu
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z borowików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby dobrze oczyścić, umyć. Pokroić na małe kawałki i zalać zimną wodą.
  • 2. Grzyby gotować z kostką rosołową do miękkości. Następnie gdy grzyby zmiękną dodać makaron, gotować. Do śmietany wlać kilka łyżek zupy wymieszać i szybko wlać do zupy, wymieszać i wyłączyć. Natkę posiekać dodać do zupy.

Porady

Do zupy dodałam 2 koźlarze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Grzyby Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować