Zupa grzybowa z makaronem

4.5 (174 ocen)

Zupę grzybową lubię pod każdą postacią i z różnymi dodatkami, z dodatkiem makaronu i suszonych grzybów jest bardzo smaczna i aromatyczna.

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka

    2 marchewki

    1 pietruszka

    Kawałek selera

    1 cebula

    5 ziemniaków

    Garść suszonych grzybów

    200 gram drobnego makaronu

    2 listki laurowe

    3 ziela angielskie

    5 ziaren pieprzu

    Sól,pieprz

    Vegeta

    Przyprawa maggi w płynie

    0,5 szklanki śmietany 18 %

    3 łyżki maki pszennej

    Pół pęczka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka z kurczaka przekładamy do garnka, dodajemy przyprawy, namoczone grzyby i obraną cebulę, zalewamy 3 litrami zimnej wody, gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie, udka wyjmujemy. Pietruszkę, selera i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy, gotujemy do miękkości. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody, zagęszczamy zupę, dodajemy śmietanę wymieszaną z niewielką ilością gorącej zupy, doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, ostudzony dodajemy do zupy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować