Zupa serowa

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciągle szukam kulinarnych nowości i modyfikuję przepisy.

Składniki:

  • pojedynczy filet z kurczaka
    4 marchewki
    2 cebule
    topiony serek śmietankowy
    5 dag startego żółtego sera
    100 ml kremówki
    zioła prowansalskie
    pieprz ziołowy
    ząbek czosnku
    2 łyżki oleju
    kostka rosołowa
    liście selera lub por
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy i szklimy na oleju. Zalewamy 1,5 l wrzątku, wkładamy liście i zagotowujemy. Marchewki obieramy i kroimy w talarki. Dodajemy do wywaru. Wkruszamy kostkę. Gotujemy do miękkości.
  • 2. Fileta myjemy i kroimy w małe kawałki. Dodajemy do wywaru. Sery mieszamy z 1/2 szkl. wywaru. Dodajemy do zupy wraz ze zmiażdżonym
    czosnkiem i ziołami. Gotujemy 5 minut. Wlewamy kremówkę i doprawiamy pieprzem. Ewentualnie solimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować