Ciągle szukam kulinarnych nowości i modyfikuję przepisy.
Składniki:
pojedynczy filet z kurczaka
4 marchewki
2 cebule
topiony serek śmietankowy
5 dag startego żółtego sera
100 ml kremówki
zioła prowansalskie
pieprz ziołowy
ząbek czosnku
2 łyżki oleju
kostka rosołowa
liście selera lub por
1.Cebule kroimy i szklimy na oleju. Zalewamy 1,5 l wrzątku, wkładamy liście i zagotowujemy. Marchewki obieramy i kroimy w talarki. Dodajemy do wywaru. Wkruszamy kostkę. Gotujemy do miękkości.
2.Fileta myjemy i kroimy w małe kawałki. Dodajemy do wywaru. Sery mieszamy z 1/2 szkl. wywaru. Dodajemy do zupy wraz ze zmiażdżonym
czosnkiem i ziołami. Gotujemy 5 minut. Wlewamy kremówkę i doprawiamy pieprzem. Ewentualnie solimy.
Komentarze