Pyszna zupa serowa podaję ją zawsze przy rodzinnych uroczystościach
60 min
Składniki:
Żeberka lub porcja rosołowa lub kości na zupę
Serki topione śmietankowe 3 szt. (te dłuższe)
Marchewka, natka pietruszki lub koperek
sól, pieprz
śmietana 18%
mleko pół szklanki
makaron
1.Mięso gotować jak na rosół w 3 litrach wody, marchewkę pokroić w plasterki i dodać do wywaru mięsnego gotować przez 10 min. Do oddzielnego garnka wlać pół szklanki mleka, wrzucić serki topione i na bardzo małym ogniu rozpuszczać, pilnując by się nie przypaliło.
Rozpuszczoną masę wlać do wywaru, osolić popieprzyć do smaku, dodać łyżkę śmietany. Posiekany koperek lub natkę pietruszki dodać do zupy rozlanej już do miseczek.
Podawać z makaronem
Komentarze