Zupa serowa

4.47 (146 ocen)

  • 60 min

Pyszna zupa serowa podaję ją zawsze przy rodzinnych uroczystościach

  • 60 min

Składniki:



  • Żeberka lub porcja rosołowa lub kości na zupę
    Serki topione śmietankowe 3 szt. (te dłuższe)
    Marchewka, natka pietruszki lub koperek
    sól, pieprz
    śmietana 18%
    mleko pół szklanki
    makaron

Wystaw ocenę:

4.47 (146 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso gotować jak na rosół w 3 litrach wody, marchewkę pokroić w plasterki i dodać do wywaru mięsnego gotować przez 10 min. Do oddzielnego garnka wlać pół szklanki mleka, wrzucić serki topione i na bardzo małym ogniu rozpuszczać, pilnując by się nie przypaliło.
    Rozpuszczoną masę wlać do wywaru, osolić popieprzyć do smaku, dodać łyżkę śmietany. Posiekany koperek lub natkę pietruszki dodać do zupy rozlanej już do miseczek.
    Podawać z makaronem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować