Zupa serowa

4.5 (146 ocen)

Zupa dla koneserów serów. Wykwintna , niebanalna w smaku. Ważne by przygotować ja na domowym , prawdziwym rosole. Poezja smaków.

Składniki:

  • 1,5l. rosołu
    100g. serka topionego śmietankowego
    200g. długo dojrzewającego sera cheddar
    200g. sera gouda
    200g. sera camembert naturalnego bez białej skórki
    1 łyżka suszonego lubczyku
    1 łyżeczka gałki muszkatołowej
    1 łyżeczka peperoncini
    sól , pieprz
    2 łyżki kwaśnej śmietany 18 %
    1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa serowa Krem Ser

Zupa serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół doprowadzić do zagotowania.
    Dodać serek topiony.
  • 2. Ser cheddar oraz goudę zetrzeć na tarce o dużych oczkach , camembert w miarę możliwości podzielić na mniejsze kawałki.
  • 3. Gdy ser topiony się rozpuści dodać resztę serów oraz przyprawy ( soli i pieprzu dodać w zależności od smaku rosołu) , gotować co chwila mieszając aż zupa stanie się gładka i kremowa.
  • 4. Śmietanę wymieszać z łyżką mąki oraz odrobiną zupy , przelać do garnka , trzymać na gazie do lekkiego zgęstnięcia.
    .
  • 5. Zupę podawać posypaną odrobiną suszonej papryczki peperoncini.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Cheddar Gouda Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować