Zupa serowa

  • wyświetlono: 2503 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Mam dla was kolejną szybką do przygotowania zupę. Zupa z trzech gatunków serów podana z podpieczonym chlebem i czarnym sezamem. Rozgrzewa i smakuje wybornie. Idealna zupa na chłodne dni.

alaaa

Składniki

1 l bulionu warzywnego (może być z kostki)
100 g serka topionego
100 g sera żółtego Gouda
100 g sera żółtego Havarti
100 ml białego wytrawnego wina
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła klarowanego
Dodatkowo:
chleb
masło klarowane
sezam czarny

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Zupa serowa

  • 1. Masło rozgrzać wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę i lekko zrumienić. Pod sam koniec dodać drobno pokrojony czosnek. Wlać wino i gotować około 5-7 minut aż odparuje alkohol. Wlać bulion, dodać pokrojone w kostkę sery i na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować do momentu aż sery się rozpuszczą. Zupę zdjąć z ognia, zmiksować blenderem. Chyba, że nie przeszkadza wam pokrojona cebula, wtedy nie miksujemy.
    Zupa była na tyle smaczna, że już niczym nie doprawiałam.
    Na maśle klarowanym podpiec na złoto chleb i podawać do zupy. Na wierzchu posypać czarnym sezamem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sertania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyzupa
 

Komentarze

Podobne przepisy

zupa porowo-serowa

Dodane przez: fisher

Zupa porowo-serowa

Ulubiona zupa mojej żony

Kremowa zupa serowo-pieczarkowa

Dodane przez: bogusia82

Kremowa zupa serowo-pieczarkowa

Taka zupa pieczarkowa jest bardzo...

Zupa serowa

Dodane przez: rzelkazag

Zupa serowa

Słyszałam o niej niejednokrotnie,...

Zupa serowa

Dodane przez: PolskaGotuje

Zupa serowa

Aksamitna, gęsta zupa krem, której...

zupa

Dodane przez: Aninka88

Zupa porowo-serowa z grzankami

aromatyczna zupa

image-244w0ki

Dodane przez: agaaa25

Zupa serowa

Bardzo polecam ten przepis, ponieważ...