Mam dziś dla was przepis na pyszną zupkę ugotowaną ze smażonej ryby Lin, jeśli zainteresuje was ten pomysł zapraszam pod podanym linkiem na blog kuchnia domowa agi
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 średnia marchew,
1 plaster korzenia selera,
1 mały korzeń pietruszki,
1 mały kawałek pora,
1 łyżka tłuszczu gęsiego,
3 ziarna ziela angielskiego,
1 duży liść laurowy,
6 - 8 średnich ziemniaków,
430 g smażonego lina,
1 płaska łyżka przyprawy uniwersalnej,
4 łyżki śmietany 18 %,
1 mały pęczek świeżej natki pietruszki,
1 mały świeży pęczek kopru
Zupa rybna ze smażonego lina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać warzywa, ziemniaki pokrojone w kostkę, przyprawę uniwersalną oraz ziela i liście gotować do miękkości wszystkiego w garnku a w międzyczasie usmażone ryby oczyścić z ości
2.Jak ziemniaki i warzywa są już miękkie dodać przygotowaną rybę i zagotować przez 5 minut, następnie dodać świeżą natkę pietruszki i kopru. Zagotować na bardzo wolnym ogniu do czasu przygotowania śmietany
3.Po wyznaczonym czasie dodać przygotowaną śmietanę delikatnie zagotować i zdjąć z ognia
Komentarze