Zupa rybna ze smażonego lina

3 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mam dziś dla was przepis na pyszną zupkę ugotowaną ze smażonej ryby Lin, jeśli zainteresuje was ten pomysł zapraszam pod podanym linkiem na blog kuchnia domowa agi

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia marchew,
    1 plaster korzenia selera,
    1 mały korzeń pietruszki,
    1 mały kawałek pora,
    1 łyżka tłuszczu gęsiego,
    3 ziarna ziela angielskiego,
    1 duży liść laurowy,
    6 - 8 średnich ziemniaków,
    430 g smażonego lina,
    1 płaska łyżka przyprawy uniwersalnej,
    4 łyżki śmietany 18 %,
    1 mały pęczek świeżej natki pietruszki,
    1 mały świeży pęczek kopru
Wystaw ocenę:

3 (4 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rybna ze smażonego lina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać warzywa, ziemniaki pokrojone w kostkę, przyprawę uniwersalną oraz ziela i liście gotować do miękkości wszystkiego w garnku a w międzyczasie usmażone ryby oczyścić z ości
  • zupa 2. Jak ziemniaki i warzywa są już miękkie dodać przygotowaną rybę i zagotować przez 5 minut, następnie dodać świeżą natkę pietruszki i kopru. Zagotować na bardzo wolnym ogniu do czasu przygotowania śmietany
  • zupa 3. Po wyznaczonym czasie dodać przygotowaną śmietanę delikatnie zagotować i zdjąć z ognia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować