Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną i aromatyczną zupę pomidorową ze świeżych pomidorów malinowych. Smakuje o niebo lepiej niż zupa robiona na koncentracie lub pomidorach z puszki. A przy tym robi się ją prosto i dość szybko. Polecam z dodatkiem makaronu Lubella jajeczna.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l bulionu
    1,5 kg pomidorów malinowych
    2 ząbki czosnku
    mała cebula
    łyżka masła
    pół łyżeczki soli, pieprzu, ziół prowansalskich, słodkiej papryki
    oraz makaron Lubella jajeczna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i szatkujemy. Ząbki czosnku obieramy i kroimy w plasterki. Na patelni roztapiamy łyżkę masła. Cebulę i czosnek podsmażamy do lekkiego zeszklenia cebuli.Pomidory obieramy ze skórki i wycinamy twardą część po ogonku a następnie kroimy w kostkę. Pomidory razem z sokiem przekładamy na patelnię z cebulką i czosnkiem. Wszystkie warzywa podsmażamy przez ok. 10 minut, bez przykrycia. W między czasie w garnku podgrzewamy bulion. Całą zawartość patelni przekładamy do garnka z bulionem. Zupę doprawiamy przyprawami, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut. Blendujemy.
    Podajemy zupę z ugotowanym wcześniej makaronem Lubella.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować