Zupa pomidorowa z cukinią i mlekiem kokosowym

5 (140 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa pomidorowa z cukinią i mlekiem kokosowym

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr bulionu
    1 cukinia
    1 ziemniak
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 mała marchewka
    3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
    1/2 puszki mleka kokosowego
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa pomidorowa z cukinią i mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną cebulę i czosnek szklimy na oliwie. Następnie na patelnię dodajemy startą na grubych oczkach marchew, a potem pokrojoną w kostkę, obraną cukinię. Smażymy, aż warzyw zmiękną.
    W bulionie gotujemy ziemniaka pokrojonego w małą kostkę. Kiedy ziemniak zmięknie do bulionu dodajemy obsmażone warzywa oraz koncentrat pomidorowy i gotujemy przez 5 minut. Zupę miksujemy blenderem na gładko. Do zupy kremu dodajemy mleko kokosowe i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować