ZUPA POMIDOROWA z MLEKIEM KOKOSOWYM

4.48 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zupa pomidorowa- najbardziej znana zupa dziś trochę odmieniona - o delikatnym słodkawym smaku i aromacie i orientalnej nucie, pożywna i zrobiona w kilka chwil.

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 gram włoszczyzny
    1 puszka pomidorów krojonych bez skórki
    100 g koncentratu pomidorowego
    1 puszka mleka kokosowego
    1,5 l. wywaru
    Pieprz
    sól
    cukier
    papryka mielona słodka i wędzona
    olej
    czosnek granulowany
    śmietana 2-3 łyżki
    makaron( świderki) lub ryż
    pietruszka zielona
Wystaw ocenę:

4.48 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa pomidorowa 1. Włoszczyznę podsmażyć w garnku na oleju, dodać pomidory- zagotować.
  • 2. Wlać mleko kokosowe, wywar, doprawić przyprawami do smaku, dodać śmietanę- zagotować. Osobno ugotować makaron lub ryż. Wyłożyć na talerz- zalać gorącą zupą, posypać zieloną pietruszką.

Porady

w sezonie zamiast pomidorów z puszki można użyć świeże

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować