• 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna i rozgrzewająca zupa paprykowa idealna na jesienne -zimowe chłody.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    2 cebule
    6 pieczarek
    2 filety z kurczaka
    Sól pieprz do smaku
    Przyprawa do kurczaka
    Papryka słodka i ostra
    Papryka wędzona
    Olej
    3 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem z papryki

Zupa paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety opłukaj, osusz i pokrój w paski.
    Cebulę i czosnek obierz pokrój w paski.
    Papryki opłukaj usuń pestki pokrój w paski.
    Pieczarki obierz, opłucz i pokrój.
    W garnku rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebulę i czosnek chwilę podsmaż dodaj fileta posyp przyprawą do kurczaka, smaż około 10 minut następnie dodaj paprykę i pieczarki, duś około 15 minut.
    Całość zalej wodą,dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawami. Całość gotuj około 5 minut. Zupę podajemy z bagietką lub pajdą chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować