Konkol Polny

Obserwujących: 2

 
Wiadomość
Użytkownik Konkol Polny w dniu 15.02.2019 01:12 opublikował przepis:

Pchali ze szpinaku. Gruzińska przekąska

Pchali (pkhali) zielone i pachnące przyprawami. Doskonałe do chleba jako pasta, świetne jako przystawka i zdrowa przekąska.
Użytkownik Konkol Polny w dniu 15.02.2019 01:08 opublikował przepis:

Zupa krem z pieczonej papryki. Idealna na niepogodę

Zupa krem z pieczonej papryki rozgrzewa, napełnia dom słodkim, lekko dymnym zapachem warzyw. Jest zdrowa, niskokaloryczna i przepyszna.
Użytkownik Konkol Polny w dniu 15.02.2019 01:02 opublikował przepis:

Domowa granola – zdrowe śniadanie

Są takie poranki, kiedy wolelibyśmy zapomnieć o śniadaniu. Pośpiech, pusta lodówka, wówczas na pomoc przychodzi zdrowa, pyszna i chrupiąca granola.
Użytkownik Konkol Polny w dniu 10.05.2018 21:45 opublikował przepis:

Chermoula – marokańska marynata

Chermoula, czyli szarmula to marynata popularna w Maroko i innych krajach Maghrebu. Bardzo świeża, wyrazista i przepięknie pachnąca. Potrafi zaczarować każde warzywo, sałatkę czy zupę. Stosuje się ją głównie do mięs czy ryb, ale świetnie doda smaku również pieczonym lub grillowanym warzywom. Może być stosowana jako dip lub pasta do warzyw, a także do kasz. Każda jej łyżeczka wzbogaca nudne dania i przenosi na moment do orientalnych krajów.
Użytkownik Konkol Polny w dniu 28.04.2018 14:33 opublikował przepis:

Kuskus z kalafiora

Kuskus z kalafiora jest bardzo świeżą i zdrową propozycją. Nie ma nic gorszego niż rozgotowany kalafior, w tej sałatce można cieszyć się jego smakiem w najprostszej i surowej postaci. Ta sałatka jest świetnym pomysłem na spakowanie jej w pudełko i zabranie ze sobą.
Użytkownik Konkol Polny w dniu 28.04.2018 14:27 opublikował przepis:

Sushi bowl – sushi bez zawijania

Sushi bowl to smak sushi, ale przygotowany w dużo szybszy sposób, beż żmudnego zwijania rolek. Poza tym jest to duża micha warzyw, witamin i kolorów. Zachęcam do skomponowania sushi bowl ze swoich ulubionych dodatków i warzyw. Świetnie tutaj pasuje mango, rzodkiew lub groszek. Większą uwagę należy poświęcić gotowaniu ryżu, który wymaga nieco skupienia

To może cię zainteresować