Konkol Polny

Liczba punktów za aktywność
10
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
Fasole batuta (Fasole bătută)
Użytkownik Konkol Polny w dniu 15.02.2019 01:16 opublikował przepis :

Fasole batuta – rumuńska pasta z fasoli

Fasole batuta (Fasole bătută) czyli szalenie prosta i pyszna pasta z kuchni rumuńskiej. Fasolowemu puree zazwyczaj towarzyszą czosnek oraz smażona cebula z dodatkiem papryki i pomidorów.

Fasole batuta (Fasole bătută)
Użytkownik Konkol Polny w dniu 15.02.2019 01:16 opublikował przepis :

Fasole batuta – rumuńska pasta z fasoli

Fasole batuta (Fasole bătută) czyli szalenie prosta i pyszna pasta z kuchni rumuńskiej. Fasolowemu puree zazwyczaj towarzyszą czosnek oraz smażona cebula z dodatkiem papryki i pomidorów.

Granola
Użytkownik Konkol Polny w dniu 15.02.2019 01:02 opublikował przepis :

Domowa granola – zdrowe śniadanie

Są takie poranki, kiedy wolelibyśmy zapomnieć o śniadaniu. Pośpiech, pusta lodówka, wówczas na pomoc przychodzi zdrowa, pyszna i chrupiąca granola.

Szarmula
Użytkownik Konkol Polny w dniu 10.05.2018 21:45 opublikował przepis :

Chermoula – marokańska marynata

Chermoula, czyli szarmula to marynata popularna w Maroko i innych krajach Maghrebu. Bardzo świeża, wyrazista i przepięknie pachnąca. Potrafi zaczarować każde warzywo, sałatkę czy zupę. Stosuje się ją głównie do mięs czy ryb, ale świetnie doda smaku również pieczonym lub grillowanym warzywom. Może być stosowana jako dip lub pasta do warzyw, a także do kasz. Każda jej łyżeczka wzbogaca nudne dania i przenosi na moment do orientalnych krajów.

Napój z rabarbarem i rozmarynem
Użytkownik Konkol Polny w dniu 10.05.2018 21:21 opublikował przepis :

Orzeźwiający napój z rabarbarem i rozmarynem

Kompot z rabarbaru jest majowym klasykiem zapamiętanym z dzieciństwa. Dziś przyrządziłam coś bardzo podobnego, jednak wzbogaciłam go o rozmaryn i imbir. Napój z rabarbaru z kostkami lodu orzeźwi i postawi na nogi. Dodam jedynie, że można dolać do niego ginu i mamy świetny drink na letnie popołudnia.

Kuskus z kalafiora
Użytkownik Konkol Polny w dniu 28.04.2018 14:33 opublikował przepis :

Kuskus z kalafiora

Kuskus z kalafiora jest bardzo świeżą i zdrową propozycją. Nie ma nic gorszego niż rozgotowany kalafior, w tej sałatce można cieszyć się jego smakiem w najprostszej i surowej postaci. Ta sałatka jest świetnym pomysłem na spakowanie jej w pudełko i zabranie ze sobą.

Sushi bowl
Użytkownik Konkol Polny w dniu 28.04.2018 14:27 opublikował przepis :

Sushi bowl – sushi bez zawijania

Sushi bowl to smak sushi, ale przygotowany w dużo szybszy sposób, beż żmudnego zwijania rolek. Poza tym jest to duża micha warzyw, witamin i kolorów. Zachęcam do skomponowania sushi bowl ze swoich ulubionych dodatków i warzyw. Świetnie tutaj pasuje mango, rzodkiew lub groszek. Większą uwagę należy poświęcić gotowaniu ryżu, który wymaga nieco skupienia