Zupa ogórkowo pomidorowa

4 (3 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kto z nas nie lubi np. "dwupaków"? Przecież mamy wtedy dwa razy więcej czegoś... Ale, ale, co takie myślenie może mieć wspólnego z gotowaniem? No może mieć całkiem dużo , bo kierowany taką ideą wymyśliłem zupę ogórkowo/pomidorową! Zupa ta łączy to co najlepsze ze swoich protoplastek, tą wyjątkową kwaskowatość kiszonych ogórków i głęboką czerwień zupy pomidorowej. Natomiast ogólnie jej smak jest zupełnie inny i podając ją w formie testowej, konsument nie był w stanie rozpoznać co je, chociaż smakowało! Wszystkich, którzy zechcą osobiście przekonać się jak smakuje zupa ogórkowo pomidorowa, zachęcam do zapoznania się z szczegółami przygotowania, a ja życzę smacznego!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg wędzonych kości schabowych
    1 pęczek włoszczyzny
    3 liście laurowe
    3 ziarna ziela angielskiego
    3 ziemniaki
    3 ogórki kiszone
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    3 łyżki posiekanego koperku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Zupa ogórkowa Zupa pomidorowa

Zupa ogórkowo pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa ogórkowo pomidorowa 1. Mięso zalewamy zimną wodą (2 litry), dodajemy obraną włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i płaską łyżeczkę soli. Gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie, wyciągamy z wywaru.
    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru razem z pokrojoną marchewką i mięsem oddzielonym od kości. Gotujemy ziemniaki do miękkości .
    Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, wrzucamy do zupy razem z koncentratem pomidorowym. Gotujemy przez 15-20 minut.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone ogórki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować