Zupa ogórkowa z ziemniakami i ryżem z ogórków kiszonych w curry

2 (2 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kto lubi zupki ? mam dziś dla was pyszną propozycję na zupkę ogórkową

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg kości żeberkowych na zupy,
    2 łyżki suszonej włoszczyzny,
    1 łyżka przyprawy uniwersalnej,
    0,5 litrowy słoik ogórków kiszonych w curry,
    6 - 8 średnich ziemniaków,
    2 łyżki ryżu,
    1 garść lub 2 łyżki pokrojonych liści pora i selera,
    1 łyżeczka cukru,
    4 ziarenka ziela angielskiego,
    1 liść laurowy,
    0,5 kubka 330 ml śmietany 18 %,
    1 łyżeczka suszonego kopru
Wystaw ocenę:

2 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ogórkowa z ziemniakami i ryżem z ogórków kiszonych w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Jak już wstawimy dowolne mięso z suszoną włoszczyzną i przyprawą uniwersalną wtedy przygotować ogórki kiszone a mianowicie zetrzeć je na tarce jarzynowej
  • zupa 2. Jak już dowolne mięso jest na pół miękkie wtedy dodać ziemniaki oraz ryż gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków oraz ryżu. Gdy są już miękkie wtedy dodać ogórki wraz z sokiem, a w trakcie gotowania doprawić do smaku i przygotować śmietanę
  • zupa 3. Do gotowej zupy wlać śmietanę szybkim ruchem łyżki zamieszać chwilę pogotować a pod koniec dodać koperek i zdjąć z ognia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować