Zupa z kiszonych ogórków

4.5 (176 ocen)

  • 50 min

Smaczna i prosta.

  • 50 min

Składniki:

  • -1/2 kg pokrojonych żeberek
    -6 ziemniaków
    -1 duża marchew
    -7 dużych ogórków kiszonych
    -1 duża cebula
    -vegeta-w ilości wedle uznania,
    -ziele angielskie i liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kiszonych ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 5 litrowy garnek napełniamy wodą, wrzucamy przyprawy i gotujemy. Kiedy woda zacznie wrzeć wrzucamy żeberka i gotujemy ok 10 minut. Następnie wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. Cebulę kroimy w plastry i dodajemy do całości. Wszystko gotujemy ok 25 minut-gdy warzywa będą miękkie. Ogórki ścieramy na tarce na dużych oczkach i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 5 minut. Możemy sprawdzić, czy nie należy jeszcze doprawić zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować