Zupa meksykańska z kaszą manną

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Zupka bardzo pikantna. Polecam ją tym co lubią ostre zupki.

  • Łatwy

Składniki:

  • PULPECIKI:
    - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - kasza manna: 0.5 szklanki
    - wegeta: 1 szczypta
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    SKŁADNIKI NA ZUPĘ:
    - pieczarki: 0.5 kilograma
    - marchewka: 1 sztuka
    - pietruszka młoda - korzeń: 1 sztuka
    - seler korzeniowy: 0.5 sztuki
    - por zielony: 0.5 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - sos meksykański w słoiku: 2 sztuki
    - fasoli czerwonej: 2 puszki
    - papryki słodkie: 2 sztuki
    - papryka ostra: 1 szczypta
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - Liscie laurowe: 2 sztuki
    - ziele angielskie ziarenka: 4 sztuki
    - majeranek: 1 łyżka
    - masła: 1 łyżka
    - mąki: 2 łyżki
    - wody: 3.5 litra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa meksykańska z kaszą manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać,opłukać,wlać wodę do garnka i włożyć warzywa, gotować.
  • 2. Pieczarki umyć,osączyć,na maśle podsmażyć pieczarki z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą, dodać do wywaru warzywnego i gotować ok. 30 minut.
    Dodać wegetę, pieprz, paprykę, liście, ziele angielskie i majeranek.
  • 3. Następnie przygotować pulpeciki.
    Mięso wymieszać z wegetą, solą i pieprzem, dodać kaszę manną, starannie wyrobić.
  • 4. Z mięsa formować małe kuleczki i wrzucać na wywar, gotować 5 minut.
  • 5. Paprykę umyć,osączyć,wydrążyć gniazda nasienne.
    Pokroić w kostkę, dodać do wywaru, potem odsączoną fasolę, sos meksykański Przyprawić do smaku przyprawami.
  • 6. Jeżeli zupa będzie za rzadka, zaciągnąć ją 2 łyżkami mąki, rozrobionej z wodą i gotować jeszcze 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować