Zupa meksykańska z kaszą manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa obrać,opłukać,wlać wodę do garnka i włożyć warzywa, gotować.
2.Pieczarki umyć,osączyć,na maśle podsmażyć pieczarki z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą, dodać do wywaru warzywnego i gotować ok. 30 minut.
Dodać wegetę, pieprz, paprykę, liście, ziele angielskie i majeranek.
3.Następnie przygotować pulpeciki.
Mięso wymieszać z wegetą, solą i pieprzem, dodać kaszę manną, starannie wyrobić.
4.Z mięsa formować małe kuleczki i wrzucać na wywar, gotować 5 minut.
5.Paprykę umyć,osączyć,wydrążyć gniazda nasienne.
Pokroić w kostkę, dodać do wywaru, potem odsączoną fasolę, sos meksykański Przyprawić do smaku przyprawami.
6.Jeżeli zupa będzie za rzadka, zaciągnąć ją 2 łyżkami mąki, rozrobionej z wodą i gotować jeszcze 5 minut.
Komentarze