Zupa leczo

4.49 (175 ocen)

  • 45 min

Pełna warzyw i sycąca.

  • 45 min

Składniki:

  • Kilogram pomidorów
    Pół litra soku pomidorowego
    Pół dużej cukinii
    2 papryki
    Pęto kiełbasy zwyczajnej
    25 dag boczku
    2 cebulę
    2 małe marchewki
    ok 2 lity wody
    Przyprawy: ostra papryka, przyprawa uniwersalna, sól
    Nać selera
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupy Leczo

Zupa leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć obrać, pokroić na kawałki. Podlać sokiem. Dusić w garnku do miękkośći
    Marchewkę obrać, pokroić w kostkę, gotować w wodzie ok 10 minut. Po tym czasie dodać umytą , oczyszczoną z gniazd nasiennych i skrojoną również w kostkę paprykę. Gotować razem ok 20 minut.Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cukinie. Gotować do miękkości.
    Boczek pokroić w kostkę, zesmażyć dodać kiełbasę i pokrojoną w kostkę cebulkę. Do warzyw dodać pomidory i mięso. Dodać zieleninę i doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować