Kilogram pomidorów
Pół litra soku pomidorowego
Pół dużej cukinii
2 papryki
Pęto kiełbasy zwyczajnej
25 dag boczku
2 cebulę
2 małe marchewki
ok 2 lity wody
Przyprawy: ostra papryka, przyprawa uniwersalna, sól
Nać selera
1.Pomidory sparzyć obrać, pokroić na kawałki. Podlać sokiem. Dusić w garnku do miękkośći
Marchewkę obrać, pokroić w kostkę, gotować w wodzie ok 10 minut. Po tym czasie dodać umytą , oczyszczoną z gniazd nasiennych i skrojoną również w kostkę paprykę. Gotować razem ok 20 minut.Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cukinie. Gotować do miękkości.
Boczek pokroić w kostkę, zesmażyć dodać kiełbasę i pokrojoną w kostkę cebulkę. Do warzyw dodać pomidory i mięso. Dodać zieleninę i doprawić.
Komentarze