Ogonowa zupa grzybowa

  • wyświetlono: 492 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Trochę inna grzybowa, ale bardzo smaczna!

rybka1986
  • 80min

Składniki

1 ogon wieprzowy,
2 garście grzybów leśnych,
marchewka, pietruszka , seler,
4 ziemniaki,
2 garście makaronu,
śmietana 18 %
koncentrat pomidorowy, pół słoiczka
ok 2,5 litra wody,
sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, słodka papryka w proszku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Ogonowa zupa grzybowa

  • 1. Ogon myjemy, osuszamy i gotujemy na małym ogniu ok 45 minut, zbierając osad.Między czasie obieramy warzywa.
  • 2. Solimy wywar, wrzucamy pokrojone warzywa i grzyby.Po kilku minutach dodajemy makaron. Gotujemy aż będą prawie miękkie. Dodajemy śmietanę ( wymieszaną wcześniej z kilkoma łyżkami wywaru, aby się nie zważyła) oraz koncentrat. Zagotowujemy i gotowe.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakigrzybyogonowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

zupa grzybowa

Dodane przez: bieniaszka

Zupa grzybowa

W niektórych rejonach Polski zupę...

grzybowa

Dodane przez: Jolanta KG

Zupa grzybowa

W sezonie grzybowym moja ulubiona...

Zupa grzybowa z ziemniakami

Dodane przez: Futka

Zupa grzybowa z ziemniakami

Propozycja na aromatyczną, smakowitą...

zupa grzybowa

Dodane przez: kasiunia860

Zupa grzybowa

Pyszna i aromatyczna grzybowa z...

Zupa grzybowa

Dodane przez: Lidka Bawolska

Zupa grzybowa

Bardzo lubimy zbierać grzyby, dlatego...

Zupa grzybowa

Dodane przez: Martyna1991

Zupa grzybowa

Tradycyjna grzybowa na wywarze...