Leczo z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Smażymy mięso mielone, doprawiamy je solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
2.Po chwili dodajemy pokrojone w kostkę papryki, cukinie oraz papryczkę chili. Smażymy ok 10 min, od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie dodajemy paprykę w proszku.
3.Pomidory sparzamy wrzątkiem, kroimy w kostkę, usuwając twarde szypułki. Miąższ dodajemy do naczynia z warzywami i gotujemy przez 5 minut, mieszając.
4.Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy przez 5 minut.
5.Możemy zapasteryzować zamykając gorące leczo w słoikach.
6.Smacznego !
Porady
Jeśli ktoś nie lubi pikantnych potraw, papryczkę chilii można dodać w mniejszej ilości
Komentarze