Zupa krem z cukinii i warzyw z rosołu

4.96 (156 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Naszło mnie na zupę krem.

Jako, że zostało mi trochę rosołu i warzywa z niego postanowiłam zrobić na szybko zupę.

Dodałam cukinię, cebulę, usmażyłam grzanki i miałam super zupę.

Mało pracy, nic się nie marnuje i smacznie a co ważne mało kalorii.

A więc zdrowo a to ważne.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 500 g cukinii
    1 pietruszka ugotowana
    1/4 selera ugotowanego
    3 marchewki ugotowane
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    1 szk rosołu
    2 łyżki oleju
    do smaku :
    sól
    pieprz
    wędzona ostra papryka
    kurkuma

    Grzanki :
    1 czerstwa bułka grahamka
    odrobina oleju
Wystaw ocenę:

4.96 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem z cukinii i warzyw z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnię wlać olej i podgrzać.
    Bułkę pokroić w kostkę.
    Wrzucić na patelnię i mieszając usmażyć na rumiane grzanki.
    Wyłożyć na ręcznik papierowy i odsączyć z nadmiaru oleju.
  • 2. Do garnka wlać olej i wrzucić pokrojoną cukinię ( jeśli macie młodą nie trzeba obierać ) i cebulę.
    Podsmażyć.
    Wlać rosół i gotować pod przykryciem do miękkości.
    Potem dodać warzywa z rosołu i przyprawy.
    Zagotować a potem zblendować na krem.
    Dodatkowo można przetrzeć przez sito ale nie jest to konieczne.
    Gotową zupę wylać na talerze, dodać grzanki i natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować