Zupa krem wiosenne ostatki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapewniam, idealny kremik na "pozbycie" się resztek warzyw. Nie przemawia przeze mnie tylko chęć zaoszczędzenia kilku groszy. No dobra, głównie...bo dlaczegóż wyrzucać coś, co nadaje się jeszcze do konsumpcji?!? Dlaczegóż!?! Szykujcie swoje końcówki i do dzieła! Ave ja :P błogosławionej niedzieli

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 małej główki młodej kapusty
    obłamane końcówki z 500 g szparagów
    200 g marchewki
    200 g groszku cukrowego
    4 młode ziemniaki
    1 pęczek natki pietruszki
    100 ml słodkiej śmietany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem wiosenne ostatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem wiosenne ostatki 1. Kapustę szatkujemy, końcówki szparagów kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę i ziemniaki w kostkę.
    Do rondla przekładamy warzywa, zalewamy zimną wodą (tak z 2 cm nad powierzchnię warzyw). Gotujemy na wolnym ogniu przez 40 minut od momentu zawrzenia. Wszystko blendujemy na gładko, przecieramy przez sito, dodajemy śmietanę, podgrzewamy (nie gotujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi Młoda kapusta Groszek cukrowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować