Zupa klopsowa

4.95 (155 ocen)

Potrawa regionalna kaszubska

Składniki:


  • 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki
    2 jajka
    2 cebule
    3 łyżki bułki tartej
    1 łyżka kaszy manny
    1 łyżka kartoflanki
    1 łyżeczka majeranku
    sól
    pieprz
    1 łyżka vegety
    3 liscie laurowe
    6 ziarenek ziela angielskiego
    100 ml śmietany
    2-3 łyżki mąki
    natka koperku
    ugotowane ziemniaki
Wystaw ocenę:

4.95 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa klopsowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    W garnku zagotować wodę z przyprawami i 1 cebulą obraną z łusek. Osolić.
    Mięso mielone, jajka, bułkę tartą, kaszkę i kartoflankę dobrze wymieszać .Dodać startą na tarce 1 cebulę.
    Doprawić solą , pieprzem i majerankiem. Ręką uformować mała klopsiki.
    Włożyć klosiki do gotującego się wywaru. Chwilę gotować. Wyjąć klopsiki do miski.
    Wymieszać mąkę z wodą i śmietaną i zagęścić zupę. Doprawić solą i pieprzem.
    Na końcu dodać posiekany koperek.
    Ugotowane ziemniaki polać sosem z klopsikami.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować