Zupa Kharcho

4.5 (168 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni gruzińskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mostek wołowy: 50 dekagramów
    - cebula: 2 sztuki
    - czosnek: 3 sztuki
    - puree z pomidorów: 2 łyżki
    - ryż: 0.5 szklanki
    - cierpkie śliwki: 0.5 szklanki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
    - masło: 2 łyżki
    - nasiona kolendry do smaku: 1 szczypta
    - natka pietruszki lub koperek: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kharcho - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i pokroić na 3 - 4 kawałki na talerz. Zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu przez półtorej do dwóch godzin. Dodać cebulę, rozgnieciony czosnek, ryż oraz śliwki. Posolić popieprzyć. Gotować przez 25 minut. Dodać podsmażone na maśle puree z pomidorów. Doprawić nasionami kolendry i gotować 5 - 10 minut. Zupę podawać posypaną natką pietruszki lub koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gruzińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować