Zupa kapuśniak na ćwiartkach pieczonych perliczki

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ha ha a ja znowu z zupką, zostawiam wam link do przepisu może zechcecie skorzystać

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 pieczone ćwiartki z perliczki lub drobiowe,
    2 mniejsze marchewki,
    6 - 8 średnich ziemniaków,
    1 płaska łyżka przyprawy uniwersalnej,
    2 łyżki suszonej włoszczyzny,
    4 łyżki śmietany 12 %,
    1 mały pęczek natki pietruszki i kopru,
    3 duże ziarenka ziela angielskiego,
    1 duży liść laurowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kapuśniak na ćwiartkach pieczonych perliczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Na początek upiec ćwiartki perliczki lub kurczaka, ćwiartki perliczki swojskiej przez 1 godzinę i 40 minut a z kurczaka przez godzinę
  • zupa 2. Do garnka wlać 1,5 - 2 litrów wody dodać upieczone ćwiartki razem z zawartością z naczynia żaroodpornego oraz marchew, zagotować i na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa, jak jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ziela angielskie, liść laurowy oraz przyprawę uniwersalną. Gotować do miękkości ziemniaków
  • zupa 3. Jak ziemniaki są już miękkie dodać poszatkowaną młodą kapustę 0,5 małej główki i gotować na wolnym ogniu do jej miękkości, gdy już miękka wtedy dodać drobno pokrojoną świeżą natkę pietruszki i kopru
  • zupa 4. Do gotującej się na wolnym ogniu wlać przygotowaną śmietanę, szybko zamieszać i zagotować delikatnie przez minutę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować