Zupa jednogarnkowa -meksykańska

4.5 (196 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Super zupa, o ciekawym połączeniu słodkich i ostrych smaków. Bardzo łatwa w wykonaniu, a dodatkowo świetna na rozgrzewkę i bardzo syta!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone z indyka: 450 gramów
    - vegeta: 2 łyżki
    - marchew: 2 sztuki
    - pietruszka: 1 sztuka
    - seler: 0.5 sztuki
    - kukurydza konserwowa -puszka: 1 sztuka
    - groszek konserwowy - puszka: 1 sztuka
    - czerwona fasola z puszki: 1 sztuka
    - fix knorra spaghetti pikantne: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jednogarnkowa -meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wraz ze startymi na tarce na grubych oczkach marchewkami, pietruszką i selerem gotujemy w garnku w małej ilości wody, lekko doprawiamy vegetą.
  • 2. Gdy mięso się ugotuje dorzucamy kukurydzę, groszek, fasolę (fasolę z zalewą).
  • 3. Gotujemy około 15-20 minut co jakiś czas mieszając.
  • 4. Fix spaghetti rozrabiamy w zimnej wodzie (jak na opakowaniu) i wlewamy do garnka.
  • 5. Podawać z gorącymi grzaneczkami posmarowanymi masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować