zupa meksykańska

4.5 (188 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zupa prosta i smaczna

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - Cebule: 2 sztuki
    - mieszanka meksykańska: 2 puszki
    - mały koncentrat pomidorowy: 1 sztuka
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - majeranek: 2 łyżki
    - ziola prowensalskie: 1 łyżka
    - przyprawa do potraw meksykańskich: 1 łyżka
    - sól do smaku: 3 szczypty
    - pieprz ( do smaku): 1 szczypta
    - czosnek: 2 ząbki
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oraz cebulę pokrojoną w kostkę obsmażyć na oliwie.
  • 2. W garnku zagotować litr wody. Włożyć kostkę rosołową i obsmażone mięso, gotować 20 minut na wolnym ogniu
  • 3. Następnie dodać mieszankę meksykańską, majeranek i dolać tyle wody, by wszystkie składniki były przykryte, gotować 15 min
  • 4. Przyprawić roztartym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, koncentratem pomidorowym , solą i pieprzem. Pogotować jeszcze ok.10 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować