Zupa meksykańska

4.5 (174 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zupa jest bardzo pikantna

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - seler pokrojony w kostkę: 0.5 sztuki
    - pietruszka pokrojona w kostkę: 1 sztuka
    - marchewka pokrojona w kostkę: 1 sztuka
    - majeranek: 1 szczypta
    - ziele angielskie: 4 sztuki
    - Liscie laurowe: 2 sztuki
    - papryka ostra: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - vegeta: 1 szczypta
    - fasola czerwona z puszki: 2 sztuki
    - sos meksykański w słoiku: 2 sztuki
    - papryka słodka: 2 sztuki
    - pieczarki pokrojone w paski: 0.5 kilograma
    - kasza manna: 0.5 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    - cebula pokrojona w kostkę: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżka
    - por pokrojony w piórka: 0.5 sztuki
    - mąka: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wlać 3,5 litra wody do garnka i włożyć warzywa, gotować.
  • 2. Na maśle podsmażyć pieczarki z cebulą, dodać do wywaru warzywnego i gotować ok. 1 godz. dodać wegetę, pieprz, paprykę, liście, ziele angielskie i majeranek.
  • 3. Następnie przygotować mięso mielone.
    Mięso wymieszać z wegetą, solą i pieprzem, dodać kaszę manną, starannie wyrobić.
    Z mięsa formować małe kuleczki i wrzucać na wywar, gotować 5 minut.
  • 4. Papryki pokroić w kostkę, dodać do wywaru, potem odsączoną fasolę, sos meksykański.
    Przyprawić do smaku przyprawami.
    Jeżeli zupa będzie za rzadka, zaciągnąć ją 2 łyżkami mąki, rozrobionej z wodą i gotować jeszcze 5 minut.
    Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować