Zupa jarzynowa z mrożonek

  • wyświetlono: 3202 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Do tej zupy nie trzeba obierać i kroić warzyw. Dlatego jej gotowanie to sama przyjemność. Przepis przysłała Małgorzata Nieroda

PolskaGotuje
  • Łatwy

Składniki

- marchewka (mrożona, pokrojona w kostkę): 30 dekagramów
- fasolka szparagowa (mrożona): 30 dekagramów
- kości: 25 dekagramów
- masło: 5 dekagramów
- śmietana: 1 szklanka
- mąka: 2 łyżki
- sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Zupa jarzynowa z mrożonek

  • 1. Kość zalewamy 1,5 l wody
    i gotujemy wywar.
  • 2. Marchewkę wsypujemy do
    garnka, dodajemy masło i zalewamy
    niewielką ilością wody.
    Dusimy ok. 15 minut. Przekładamy
    do wywaru z kości,
    gotujemy. Wsypujemy fasolkę
    i gotujemy 25 minut.
  • 3. Mąkę rumienimy na suchej
    patelni, cały czas mieszając.
    Studzimy i mieszamy ze śmietaną.
    Dodajemy do zupy, chwilę
    gotujemy. Solimy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

marchewkazupafasolka szparagowawiosnakuchnia polska
 

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje

Zupa jarzynowa z quinoa

Gęsta i pożywna zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa z soczewicą

Dodane przez: AnetaJ

Zupa jarzynowa z soczewicą

Wyjątkowo prosta w przygotowaniu...

Zupa jarzynowa z jaglanką

Dodane przez: 2milutka

Zupa jarzynowa z jaglanką

Nie ma nic lepszego na obiad niż...

Zupa jarzynowa z domowymi zacierkami

Dodane przez: bogusia82

Zupa jarzynowa z domowymi zacierkami

Bardzo smaczna i sycąca zupa, jarzynowa...

Zupa jarzynowa z fasolą

Dodane przez: Beata12

Zupa jarzynowa z fasolą

Pyszna pożywna zupa na jesienne...

image-1vgpqjv

Dodane przez: nikaasz

Zupa jarzynowa z kaczki

Moją ulubioną zupą jest właśnie...