REKLAMA

Zupa jarzynowa z mrożonek

wyświetlono: 5526 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Do tej zupy nie trzeba obierać i kroić warzyw. Dlatego jej gotowanie to sama przyjemność. Przepis przysłała Małgorzata Nieroda

opublikowany: 23.05.2011
Udostępnij Pinterest
  • Łatwy

Składniki:

  • - marchewka (mrożona, pokrojona w kostkę): 30 dekagramów
    - fasolka szparagowa (mrożona): 30 dekagramów
    - kości: 25 dekagramów
    - masło: 5 dekagramów
    - śmietana: 1 szklanka
    - mąka: 2 łyżki
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Ocena:

(średnia 4.5 z 165 głosów)

Kuchnia:

Jak zrobić Zupa jarzynowa z mrożonek?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kość zalewamy 1,5 l wody
    i gotujemy wywar.
  • 2. Marchewkę wsypujemy do
    garnka, dodajemy masło i zalewamy
    niewielką ilością wody.
    Dusimy ok. 15 minut. Przekładamy
    do wywaru z kości,
    gotujemy. Wsypujemy fasolkę
    i gotujemy 25 minut.
  • 3. Mąkę rumienimy na suchej
    patelni, cały czas mieszając.
    Studzimy i mieszamy ze śmietaną.
    Dodajemy do zupy, chwilę
    gotujemy. Solimy.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko Katarzyna Janeczko

Zupa jarzynowa

Moja ulubiona :)

kategoria: Zupy zupa jarzynowa opublikowany: 17.04.2013 | wyświetlono: 16945 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 1
Dodane przez: caroline1983 caroline1983

Zupa jarzynowa

Tradycyjne pierwsze danie

kategoria: Zupy opublikowany: 04.04.2011 | wyświetlono: 1884 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 2

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE