Zupa jarzynowa z mrożonek

  • wyświetlono: 1243 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Do tej zupy nie trzeba obierać i kroić warzyw. Dlatego jej gotowanie to sama przyjemność. Przepis przysłała Małgorzata Nieroda

PolskaGotuje
  • Łatwy

Składniki

- marchewka (mrożona, pokrojona w kostkę): 30 dekagramów
- fasolka szparagowa (mrożona): 30 dekagramów
- kości: 25 dekagramów
- masło: 5 dekagramów
- śmietana: 1 szklanka
- mąka: 2 łyżki
- sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa jarzynowa z mrożonek

  • 1. Kość zalewamy 1,5 l wody
    i gotujemy wywar.
  • 2. Marchewkę wsypujemy do
    garnka, dodajemy masło i zalewamy
    niewielką ilością wody.
    Dusimy ok. 15 minut. Przekładamy
    do wywaru z kości,
    gotujemy. Wsypujemy fasolkę
    i gotujemy 25 minut.
  • 3. Mąkę rumienimy na suchej
    patelni, cały czas mieszając.
    Studzimy i mieszamy ze śmietaną.
    Dodajemy do zupy, chwilę
    gotujemy. Solimy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

 

Tagi

marchewkazupafasolka szparagowawiosnakuchnia polska

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa jarzynowa z domowymi zacierkami

Dodane przez: bogusia82

Zupa jarzynowa z domowymi zacierkami

Bardzo smaczna i sycąca zupa, jarzynowa...

Zupa jarzynowa z jaglanką

Dodane przez: 2milutka

Zupa jarzynowa z jaglanką

Nie ma nic lepszego na obiad niż...

Dodane przez: PolskaGotuje

Zupa jarzynowa z quinoa

Gęsta i pożywna zupa jarzynowa

Zupa z kaszą gryczaną

Dodane przez: anka205

Zupa jarzynowa z kaszą gryczaną

Smaczna zupa właściwie nie korzystałam...

Zupa jarzynowa z fasolą

Dodane przez: Beata12

Zupa jarzynowa z fasolą

Pyszna pożywna zupa na jesienne...

image-1vgpqjv

Dodane przez: nikaasz

Zupa jarzynowa z kaczki

Moją ulubioną zupą jest właśnie...