ZUPA JARZYNOWA Z KAWAŁKAMI KURCZAKA

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Soldna zupka, wzbogacana kawałkami miesa drobiowego zaspokoi głód

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Porcja rosołowa z kurczaka
    1 podudzie z kurczaka
    3 litry wody
    sól, pieprz
    ziele ang
    listki laurowe
    3 marchwie
    pół kalafiora
    pół selera
    2 pietruszki
    garść fasolki szparagowej
    1/3 szklanki posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa z kawałkami kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Do garnuszka w wodą wrzucamy porcje rosołową i udko. Gotujemy na wolnym ogniu. Kiedy pojawią się szumowiny, zbieramy łyżką cedzakową. Czynność powtarzamy.
    * Po ok 15 minutach dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew, dodajemy sól i pieprz oraz listek laurowy i dwa ziela ang.
    *Po kolejnych 15 minutach dodajemy różyczki kalafiora i fasolkę szparagową. Jeśli jest potrzeba jeszcze doprawiamy solą i pieprzem. Wyjmujemy porcję rosołową i udko. Z udka oddzielamy mięso, kroimy na mniejsze kawałki, dokładamy do zupy.
    * Gotową zupę możemy zabielić, podajemy z posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.93 (148 ocen)

Zuoa jarzynowa

To może cię zainteresować