Zupa Azteka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Barbara Czubak

  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory: 3 sztuki
    - cebula: 0.5 sztuki
    - czosnek: 1 sztuka
    - rosół: 2 litry
    - ser mozzarella: 1 sztuka
    - awokado: 2 sztuki
    - papryczki chili: 3 sztuki
    - bazylia- gałązka: 2 sztuki
    - tymianek - gałązka: 2 sztuki

    - mąka kukurydziana: 30 dekagramów
    - mąka pszenna: 15 dekagramów
    - margaryna: 10 dekagramów
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - woda: 1.5 szklanki
    - olej: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa azteka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy tortillas. Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy je na niewielkie kulki i zostawiamy na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki (śr. 20 cm) i smażymy na natłuszczonej olejem patelni.
  • 2. Obrane pomidory, cebulę i czosnek miksujemy, przecieramy przez sito i podgrzewamy na patelni. Następnie wlewamy do rosołu.
  • 3. Na patelni podgrzewamy pokrojone na kawałki i oczyszczone z nasion papryczki. Dodajemy do rosołu, podgrzewamy na małym ogniu, aby zupa nabrała aromatu.
  • 4. Dodajemy bazylię i tymianek. Na talerzach układamy pokrojony w kostkę ser, kawałki tortillas i kawałki awokado. Zalewamy gorącym rosołem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Czosnek Pomidor Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować