Żółte placki z kabaczka

4.95 (176 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

proste. zdrowe delikatne i smaczne:) z dodatkiem curry, smazone na oliwie z oliwek-polecam

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g kabaczka żółtego młodego
    3 łyżki mąki pszennej
    1 mała łyżeczka mąki ziemniaczanej
    1 jajko

    1\2 łyzeczki przyprawy curry
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
    oliwa do smazenia
Wystaw ocenę:

4.95 (176 ocen)

Zobacz również:

Placki

Żółte placki z kabaczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kabaczk amyjemy, , jesli jest młody to nie obieramy bo ma miękka skóre, ścieramy na grubych oczkach , Pestki orzucamy.
    Natke płuczemy, drobno siekamy.
    Delikatnie odciskamy starte warzywo.
    2. Do kabaczka dodajemy mąkę, jajko i przyprawy. Dodajemy tez troche natki , a troche zostawiamy do oprószenia po usmażeniu placków.Dokładnie mieszamy.
    3. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanej oliwie .
    Po usmazeniu układamy na papaierowym rczniku w celu pozbycia sie nadmiaru tłuszczu , dekorujemy natka lub keksem jogurtu naturalnego, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabaczek Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować