Żołądki indycze po żydowsku

  • wyświetlono: 10137 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Moja żona i dwie córki (5 i 10 lat) dzięki temu daniu polubiły podroby.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Marcin Kosicki, Zalasewo

Składniki

1 kg indyczych żołądków
2-3 cebule
3-4 ząbki czosnku
2 łyżeczki curry
sól, pieprz
olej do smażenia
bagietka

Sposób przygotowania przepisu:

Żołądki indycze po żydowsku

  • 1. Żołądki oczyszczamy i dokładnie myjemy. Cebule i czosnek obieramy. Czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Cebule kroimy w półplasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy się zrumienią, dodajemy czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Następnie wkładamy żołądki. Posypujemy szczyptą soli i curry. Obficie oprószamy pieprzem. Wlewamy ok. 1/2 szklanki wody. Dusimy ok. 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy potrawę. Podajemy z pokrojoną bagietką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

z_roznych_stron_swiatakuchnia żydowskaindycze żołądki

Komentarze

Podobne przepisy

wątróbka po żydowsku

Dodane przez: paolineczka

Wątróbka po żydowsku na szaszłyku z sosem

Tradycyjna kuchnia żydowska. Wątróbka...

Żołądki drobiowe po tajsku

Dodane przez: Gregorhspeed

Żołądki drobiowe po tajsku

Zainspirowani smakami kuchni tajskiej...

Ziemniaki po Żydowsku

Dodane przez: PolskaGotuje

Ziemniaki po Żydowsku

Są to ziemniaki, które przygotowuje...

image-04eddm4

Dodane przez: pozytywna45

Śledzie po żydowsku

wyjątkowe w smaku , szczególnie...

Karp prawie po żydowsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Karp prawie po żydowsku

Jestem nauczycielką w przedszkolu....

Karp po żydowsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Karp po żydowsku

Już kilka dni przed świętami jest...