Żołądki indycze po żydowsku

  • wyświetlono: 8943 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Moja żona i dwie córki (5 i 10 lat) dzięki temu daniu polubiły podroby.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Marcin Kosicki, Zalasewo

Składniki

1 kg indyczych żołądków
2-3 cebule
3-4 ząbki czosnku
2 łyżeczki curry
sól, pieprz
olej do smażenia
bagietka

Sposób przygotowania przepisu:

Żołądki indycze po żydowsku

  • 1. Żołądki oczyszczamy i dokładnie myjemy. Cebule i czosnek obieramy. Czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Cebule kroimy w półplasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy się zrumienią, dodajemy czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Następnie wkładamy żołądki. Posypujemy szczyptą soli i curry. Obficie oprószamy pieprzem. Wlewamy ok. 1/2 szklanki wody. Dusimy ok. 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy potrawę. Podajemy z pokrojoną bagietką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

z_roznych_stron_swiatakuchnia żydowskaindycze żołądki

Komentarze

Podobne przepisy

Klopsiki w sosie po węgiersku

Dodane przez: Cukiereczek

Klopsiki w sosie po węgiersku

Danie to ma korzenie węgierskie....

image-04qs3e8

Dodane przez: in-humility

DORSZ PIECZONY W CAŁOŚCI (z sosem holenderskim)

Pieczenie w całości to najprostszy...

image-1c51a8u

Dodane przez: in-humility

POTRAWKA Z KURCZAKIEM I RYŻEM

Kto nie jadł choć raz potrawki...

image-0amxf3o

Dodane przez: in-humility

LECZO Z CUKINIĄ

Leczo to jedno ze sztandarowych...

image-1lbkkyi

Dodane przez: in-humility

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Prosty sposób na sycący obiad.


Grillowane kieszonki drobiowe z karmelizowanym plantanem

Dodane przez: Martyna1991

Grillowane kieszonki drobiowe z karmelizowanym...

Pokochałam dania z tym warzywnym...