Żołądki indycze po żydowsku

  • wyświetlono: 9285 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Moja żona i dwie córki (5 i 10 lat) dzięki temu daniu polubiły podroby.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Marcin Kosicki, Zalasewo

Składniki

1 kg indyczych żołądków
2-3 cebule
3-4 ząbki czosnku
2 łyżeczki curry
sól, pieprz
olej do smażenia
bagietka

Sposób przygotowania przepisu:

Żołądki indycze po żydowsku

  • 1. Żołądki oczyszczamy i dokładnie myjemy. Cebule i czosnek obieramy. Czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Cebule kroimy w półplasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy się zrumienią, dodajemy czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Następnie wkładamy żołądki. Posypujemy szczyptą soli i curry. Obficie oprószamy pieprzem. Wlewamy ok. 1/2 szklanki wody. Dusimy ok. 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy potrawę. Podajemy z pokrojoną bagietką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

z_roznych_stron_swiatakuchnia żydowskaindycze żołądki
 

Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak na ostro z ryżem

Dodane przez: czarrna

Kurczak na ostro z ryżem

Danie łatwe w przygotowaniu, ale...

Klasyczne spaghetti

Dodane przez: czarrna

Klasyczne spaghetti

Po prostu pomidorowe.

Smażony ryż z jajkiem o chińsku

Dodane przez: czarrna

Smażony ryż z jajkiem po chińsku

Pyszne i zdrowe urozmaicenie codziennego...

Pity z kurczakiem

Dodane przez: czarrna

Pita z kurczakiem i warzywami

Domowy fast food

Lasagne

Dodane przez: czarrna

Włoska lasagne

Coś na specjalną okazję

Spaghetti carbonara

Dodane przez: czarrna

Carbonara

Makaron w aksamitnym serowo-jajecznym...