Żołądki indycze w sosie musztardowym

4.48 (201 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Żołądki są miękkie, a musztardowy sos nadaje im wspaniałego smaku.
Tak przygotowane żołądki można podawać np. z ziemniakami, ryżem czy pieczywem.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żołądków indyczych ( mogą być też kurze),
    3 łyżki stołowe musztardy ( u mnie chrzanowa),
    sól, pieprz, ostra papryka,
    2 łyżki masła,
    2 łyżki maski,
Wystaw ocenę:

4.48 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki indycze w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki dokładnie umyć i oczyścić, przelać wrzątkiem. Następnie włożyć do gotującej się wody i gotować do miękkości. Gdy będą już miękkie dodać sól i jeszcze gotować na wolnym ogniu ok. 10 min. Z masła i maki zrobić zasmażkę.
    W rondelku zagotować około 500 ml wody, dodać musztardę i dokładnie wymieszać, zagotować. Następnie dodać zasmażkę i wszystko wymieszać. Do gotowego sosu dać ugotowane żołądki, doprawić do smaku i gotować przez kilka minut na niewielkim ogniu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować