Ziemniaczana sałatka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybka sałatka ziemniaczana z pieczarkami kukurydzą. Ziemniaki gotuję dzień wcześniej bo takie są najlepsze. Sałatka jest syta, i bardzo dobra. Zrobicie ją w 15 minut. Można zabrać na wynos do pracy.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 ugotowanych ziemniaków
    1 cebula czerwona
    1 puszka kukurydzy
    100 g sera feta
    150 g pieczarek
    1/3 brokuła
    natka pietruszki
    1 łyżka majonezu
    3 łyżki jogurtu greckiego
    sól pieprz czarny, czerwony
    zioła włoskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Ziemniaczana sałatka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najlepsze ziemniaki są ugotowane dzień wcześniej, albo jak zostaną nam od obiadu. Brokuł dziele na małe różyczki, wrzucam do gotującej się wody, dodaję odrobiną soli, cukru i gotuję trzy minuty. Przelewam zimną wodą odcedzam. Ziemniaki kroję w ćwiartki, dodaję brokuł, kukurydze odsączoną z zalewy, cebule pokrojoną w piórka, pieczarki pokrojone na plastry. Dodaję jogurt, majonez, sól, pieprz, zioła, natkę i mieszam. Na końcu dodaję ser feta pokrojony w kostkę. Posypuję natką na wierzchu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować