Zielone tagiatelle ze szpinakiem, serem ricotta i oliwkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Apetyczny zielony makaron, pycha!

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200 g makaronu z dodatkiem szpinaku
    300 g mrożonego szpinaku
    1/2 posiekanej cebuli
    1 zmiażdżony ząbek czosnku
    3 łyzki oliwy z oliwek
    150 g sera ricotta
    czarne oliwki, pokrojone w plastry
    sól i pieprz do smaku
    świeże zioła takie jak: kolendra, bazylia lub pietruszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Zielone tagiatelle ze szpinakiem, serem ricotta i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu w lekko osolonej wodzie, al dente.
  • 2. Ugotowany makaron odcedzić, odlać 1/8 szklanki wody, przelać na patelnię, dodać oliwę, cebulę i dusić aż cebula zmięknie. Dodać czosnek i smażyć ok 1-2 minuty. Wrzucić szpinak i dusić przez ok 10 minut. Jeśli jest za mało wody i szpinak zaczyna się przypalać, dolać ok 1/3 szklanki.
  • 3. Przyprawić szpinak solą i pieprzem do smaku.
    Dodać makaron i wymieszać.
  • 4. Następnie dodać pokruszonym ser i oliwki. Wymieszać delikatnie
    Doprawić solą i pieprzem wg uznania i przełożyć na półmiski.
  • 5. Podawać od razu z kilkoma listkami świeżych ziół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować