Tagiatelle ze szpinakiem, kurczakiem i mozzarellą

4.5 (191 ocen)

  • 30 min

Wspaniała propozycja na błyskawiczny obiad. Makaron tagiatelle (u mnie pełnoziarnisty) świetnie komponuje się z delikatnym sosem na bazie szpinaku, kurczaka, słodkiej śmietanki i ciągnącej się mozzarelli. Wystarczy pół godziny i pyszny obiad gotowy.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 podwójny filet z kurczaka
    -1 kula mozzarelli
    -3 ząbki czosnku
    -300 g makaronu tagiatelle (u mnie pełnoziarnisty)
    -300 g świeżego szpinaku
    -200 g śmietanki 30%
    -sól i pieprz do smaku
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Tagiatelle ze szpinakiem, kurczakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Szpinak wrzucamy na odrobinę rozgrzanego oleju. Dusimy od czasu do czasu mieszając aż się rozpadnie.
  • 2 2. Gdy tak się stanie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i wrzucamy kurczaka. Solidnie doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 3 3. Wlewamy śmietankę, dodajemy startą mozzarellę. Dusimy 10 minut na wolnym ogniu. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Sosem polewamy ugotowany w międzyczasie makaron. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Makaron Mozzarella Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować