Spaghetti ze szpinakiem i oliwkami

5 (1 ocen)

  • 30 min

Zawsze mam w zapasie mrożony szpinak :) Można z niego szybko przyrządzić smaczne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 400g mrożonego szpinaku
    200 g śmietany 12%
    100 ml mleka
    łyżka masła
    2-3 ząbki czosnku
    sól morska
    świeżo mielony pieprz
    1/2 opakowania sera feta
    10 pomidorków daktylowych
    makaron spaghetti
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti ze szpinakiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak przekładam do rondelka , mieszam aż odparuje woda. Następnie dodaję masło i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuję około 5 minut i dolewam mleko. Doprawiam do smaku solą i pieprzem i mieszam ze śmietaną. Ugotowany makaron mieszam z sosem szpinakowym. Wykładam na talerze. Do każdej porcji dodaję pokrojone w cienkie plasterki oliwki, pomidorki i fetę w kostkach. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Makaron Oliwki Pomidor Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować