Zielona surówka z młodej kapusty

5 (140 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną i chrupiącą surówkę z młodej kapusty z ogórkiem gruntowym oraz dymką. Taka zielona surówka pasuje jako dodatek do obiadu. Polecam

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g młodej kapusty
    1 ogórek gruntowy
    pół pęczka dymki
    1 łyżeczka soli, pieprzu
    1 łyżka soku z cytryny
    3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Zielona surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek oraz dymkę myjemy i osuszamy. Kapustę drobno kroimy i przekładamy do miski. Ogórek kroimy w półplasterki a dymkę drobno siekamy, dodajemy do kapusty i mieszamy. Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i oliwę oraz mieszamy. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować