Zdrowy pasztet

0 (0 ocen)

Alternatywa dla klasycznego pasztetu - pasztet warzywny. Idealny dla osób nie mogących jeść mięsa, jak i dla wegetarian. Przepis zaczerpnęłam z internetu.

Składniki:

  • - 500g białej fasoli
    - 2 marchewki
    - 1/2 selera
    - 2 jajka
    - 3 łyżki oleju
    - 1 łyżeczka pieprzu
    - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
    - 1 łyżeczka majeranku
    - 1/2 łyżeczki imbiru
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 łyżeczka vegety
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Zdrowy pasztet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę moczymy całą noc
  • 2. Odcedzamy, zalewamy wodą, solimy i gotujemy z warzywami do miękkości fasoli
  • 3. Przestudzone warzywa mielimy (można użyć blendera)
  • 4. Wbijamy jajko, dodajemy przyprawy, przeciśnięty czosnek, olej i mieszamy na gładką masę.
  • 5. Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 160 stopniach ok. 40 min.

Porady

Pasztet można doprawić dowolnie, wg. upodobań

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.89 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pasztet jajeczny

4.89 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pasztet jajeczny

ilka Świetny do chleba nie tylko na Święta.

To może cię zainteresować