Zdrowe batoniki

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Domowe batoniki lepsze o niebo niż sklepowe.

  • 55 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • płatki owsiane - 160 g
    masło - 3 łyżki
    pasta orzechowa - 4 łyżki
    wiórki kokosowe - 100 g
    mleko kokosowe lub 3 % - 80 ml
    żurawina suszona - 50 g
    tarte migdały - 20 g
    miód - 4 łyżki
    daktyle suszone - 100 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Batony

Zdrowe batoniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zdrowe batoniki 1. Pastę orzechową wymieszać z mlekiem i masłem.
    Wiórki kokosowe i płatki owsiane, uprażyć oddzielnie na suchej patelni.
    Daktyle drobno pokroić, przełożyć wszystkie składniki do miski, dobrze wymieszać.
  • Zdrowe batoniki 2. Formę wąską, taką do metrowca (13 × 41) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę do formy, docisnąć dobrze łyżką i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stop.C.
    Piec przez 20 minut.
  • Zdrowe batoniki 3. Baton ostudzić, pokroić na 10 batoników.
    Jeżeli baton dobrze nie wystygnie, będzie kruszył się przy krojeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować