Zdrowe batoniki z orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Batoniki też mogą być zdrowe oraz pożywne. A najlepsze są takie, które wykonamy samodzielnie stosując ulubione składniki.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram (łącznie) orzechów włoskich oraz laskowych, 20 gram migdałów, 15 gram łuskanych pestek dyni, jajko, 2 łyżki płynnego miodu.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Batony Przekąski

Zdrowe batoniki z orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy oraz migdały siekamy niezbyt drobno po czym przekładamy do miski, dodajemy pestki dyni, jajko oraz miód. Wszystko mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy na papier do pieczenia, którym wcześnie wyłożyliśmy formę o wymiarach 21×12 cm. Składniki uklepujemy łyżką oraz równamy brzegi dzięki temu batoniki będą równe i się nie rozpadną. Foremkę z masą wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około 10 minut. Po wyznaczonym czasie czekamy aż masa wystygnie i dokonujemy jej podziału na odpowiadające nam kawałki. Najlepiej to zrobić dość ostrym nożem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować