Zawijaki z kapustą

4.5 (171 ocen)

Alternatywa dla schabowego. Danie doskonałe zarówno na co dzień, jak i od święta.

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kości
    40 dag kapusty kiszonej
    1 łyżeczka majeranku
    1/2 łyżeczki suszonej bazylii
    1/2 łyżeczki tymianku
    szczypta oregano
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    liść laurowy
    ziele angielskie
    sól, pieprz
    olej do smażenia

    Panierka :
    jajko, bułka tarta, odrobina mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zawijaki z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zawijaki z kapustą - smażenie 1. Kapustę - jeśli jest bardzo kwaśna - płuczemy i odcedzamy na sicie.
    Następnie kroimy ją drobno. Wrzucamy na rozgrzany na patelni olej i podsmażamy na niewielkim ogniu. Dodajemy przyprawę uniwersalną, ziele angielskie i listek laurowy, dusimy. Po kilku minutach dodajemy pozostałe zioła i często mieszając smażymy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.Po ok. 20-25 minutach wyłączamy i pozostawiamy do przestygnięcia.
  • Zawijaki z kapustą - panierka 2. Plasterki schabu rozbijamy cienko. posypujemy sola i pieprzem.
    Na każdy rozbity kotlet układamy łyżką przesmażoną z przyprawami kapustę i zawijamy jak gołąbka. Lekko ściskamy.

    Panierujemy najpierw w bułce, potem w rozstrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej z odrobiną mąki. Smażymy na rozgrzanym oleju.
    Podajemy na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kapusta Schab Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować